Over Kade-Inspectie

Kent u de conditie van uw waterbouwkundige constructie onder de waterlijn?

Bent u verantwoordelijk voor waterbouwkundige constructies in  uw organisatie? Moet u rapporteren over de technische onderhoudstoestand van kades of sluizen? Maak het uzelf gemakkelijk en gebruik de modernste technieken:  sonar i.c.m. videomapping. Tast niet langer in het duister!

Combinatie bovenwaterbeelden en sonarbeelden?

Door een combinatie van sonarbeelden onder water en videobeelden bovenwater heeft u direct een duidelijk en compleet beeld van de kadeconstructie over de gehele lengte en hoogte van de kade. Ook is het mogelijk om de kade in 3D op te nemen. Waarbij de opdrachtgever in kan loggen op een online omgeving waar volumes, lengtes en coördinaten uit gehaald kunnen worden.

Wat is het resultaat?

De conditie is, ondanks troebel en/of turbulent water, meteen te zien. U hoeft geen beelden te interpreteren. De kwaliteit van de opnames is zo goed dat u ook aan niet ter zake kundigen kunt laten zien wat de technische staat is. Zo worden beter gefundeerde beslissingen genomen over het wel of niet vervangen/plegen van onderhoud. En u kunt het benodigde budget beter verantwoorden. 

Handige rapportages 

Door sonarbeelden te combineren met videobeelden boven de waterlijn ontstaat in 1 opname letterlijk een totaalbeeld van de constructie.  

Hoe bepaalt u het juiste moment van onderhoud?

U wilt zeker weten dat u uw (beperkte) budget zinvol besteedt. Daarom moet u weten of het nu het goede moment is voor een inspectie onder de waterlijn. Stel dat 10 jaar geleden ingeschat is dat een kadeconstructie over twee jaar vervangen moet worden. Als u ons een inspectie laat uitvoeren, heeft u een actueel en nauwkeurig inzicht in de technische conditie. Misschien kan de vervanging uitgesteld worden of blijkt juist dat onderhoud naar voren gehaald moet worden. Door deze manier van werken,  beheert u uw kades op professionele wijze.

Meer weten over inspecties boven of onder de waterlijn?

Wij vertellen u er graag meer over. Bel ons vrijblijvend op tel. nr 06-23822167