Over ons

 

Samenwerking door drie partijen

 

Kade-inspectie is ontstaan door de samenwerking van drie partijen. Te weten:

 

Lieuwe van der Meer

Lieuwe is al decennia lang actief in de beton- en waterbouw. Door zijn jarenlange ervaring met het ontwerpen, realiseren en beheren van waterbouwkundige constructies heeft hij kennis van constructies en kan hij inspectieresultaten goed interpreteren en gedegen advies geven. Lieuwe is de projectleider en is contactpersoon voor onze opdrachtgevers.

 

M  06 53 58 24 14
E  lieuwe@kade-inspectie.nl

 

 

 

Axel de Meijer

Axel is hydrograaf en voert met zijn meetbureau diverse soorten metingen uit op en onder water. Hij gebruikt de modernste meettechnieken en wordt binnen zijn vakgebied als zeer deskundig beschouwd. Axel is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de inspecties.

 

M  06 42 207796
E  axel@kade-inspectie.nl

 

 

 

Peter Nieuwenhuizen

Peter is specialist op het gebied van beheer en onderhoud van objecten in de beton- en waterbouw. Door zijn jarenlange ervaring op het gebied van inspecties kan hij schadebeelden op waarde schatten en de beheerder deskundig ondersteunen bij het beheren en onderhouden van kademuren. Peter is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de rapportages en/of het hersteladvies.

 

M  06 44 96 22 14
E  peter@kade-inspectie.nl

Een stukje geschiedenis

Lieuwe, Axel en Peter waren alle drie aan het pionieren om beter inzicht te krijgen in de toestand van een kade onder de waterlijn. Bestaande onderzoekmethodes gaven onvoldoende handvatten voor professioneel beheer en onderhoud. Niet zelden bleek dat een kademuur na droogpompen van de kuip er anders uitzag dan aangenomen. Soms was de toestand beter, maar meestal slechter. Met alle gevolgen van dien in tijd en geld. 

 

Inspecties op een hoger plan

Als gespecialiseerde professionals willen wij de kwaliteit van de inspectie(rapportage) op een hoger plan brengen. Bij experimenten met verschillende onderwatercamera's bleek iedere keer weer dat de kwaliteit van de beelden onvoldoende was. Het toepassen van lampen en/of filters gaf niet het gewenste resultaat. Maar nieuwe ontwikkelingen op hard- en softwaregebied maken het nu wel mogelijk om goed (in)zicht te krijgen.